- עובדים בכל חלקי הארץ
- מחירים זולים ללא תחרות
- מזמינים 24 שעות ביממה

פורץ מנעולים
הגעתי הבייתה אחרי יום עבודה מפרך, הכנסתי את המפתח לחור המנעול (צילינדר בשמו המקצועי), התחלתי לסובב את המפתח והרגשתי כי המפתח מסתובב קשה מעט. לא ייחסתי חשיבות רבה לנושא וככל שעברו הימים, כך סיבוב המפתח הפך להיות קשה יותר ויותר. סוף השבוע הגיע, ואיתו הזמן לעבודות הבית. לקחתי את ספריי השמן המוכר (WD-40), השפרצתי על הצילינדר, הבריחים ובכל הסביבה. פתחתי את הבריחים, סגרתי ו... כלום לא השתנה. המפתח ממשיך להסתובב קשה. **** טעות ראשונה - לעולם אין לשמן את הצילינדר מכיוון שהשמן מדביק אליו את חלקיקי האבק וסביר כי יגרום למותו המהיר של הצילינדר. באותו הרגע הדבר הראשון שעולה בראשי "הלך המנעול". "צריך לקנות מנעול חדש. והשאלה השניה שעולה בראשי ונבעטת באמצעות התושייה שלי, "שאני אזמין מנעולן"? מה פתאום. את המנעול אני מפרק בשנייה וחצי. הולך להום סנטר. קונה מנעול חדש. מתקין. ובא לציון גואל". לקחתי מברג, פירקתי את הצילינדר, ויצאתי לקנות צילינדר בחנות הקרובה לביתי. הגעתי לחנות, התייעצתי עם המוכרן, אשר לדעבוני, יש לו מושג במנעולים בדיוק כמו לכם. אחרת באותה השניה הוא היה מעמיד אותי על טעותי ושואל את השאלה המתבקשת: "האם אתה בטוח כי הצילינדר הוא הגורם לבעיה? אבל הוא לא שאל. רכשתי מנעול מעולה, וחזרתי הבייתה שמח וטוב לב. פירקתי את האריזה היוקרתית, התקנתי את הצילינדר החדש בדלת ו... "מה קורה פה? המפתח עדיין מסתובב קשה. אולי המנעול שקניתי דפוק? אולי זו בכלל לא הבעיה?" וכאן אעצור את סיפור ה"מנעולן" החובב, כיוון שהוא יכול להימשך עוד זמן רב..
יצאת צדיק מנעולן באלפי מנשה
זהו צילינדר רב בריחהמילה צילינדר היא מילה נרדפת לגליל – הצורה שאנו מכירים מגאומטריה. מכאן הגיע שמו של הצילינדר. צורתו של חלקו הפנימי היא בצורת ג

מנעול בריח
1) הסיכוי לצאת ממעגל הקסמים של מעמד הביניים: צריך להגיד את האמת, גם מי שיעבוד 50 שנה בתור שכיר לא יצא ממעגל הקסמים של מעמד הביניים (למעט אם הוא לפחות סמנכ"ל בחברה גדולה). בישראל של היום מי שבוחר להיות שכיר כל חייו יכול אמנם להתפרנס יפה מאוד, ולכלכל את משפחתו, אך הוא לעולם לא יגיע לדרגות השכר הגבוהות באמת, ולא יוכל להרשות לעצמו אורך חיים של אדם עשיר. בעניין זה פתיחת עסק של מנעולן, ככל עסק אחר עשויה להיות התפנית בחייו הכלכליים של האדם. אם ישפר עליו מזלו - יוכל להתפרנס בדרגה או שתיים לפחות מעל למה שהיה רגיל כשכיר. הסיבה העיקרית לכך היא שהעצמאי לוקח על עצמו גם הרבה יותר סיכונים, אבל את זה נשאיר לחלקו השני של המאמר - החלק הפסימי. 2) שליטה על הזמן של עצמך - אין יותר בוס שאומר לך מתי ללכת, לאן ללכת, מה לעשות ואיך. אתה אדון לעצמך. אז נכון, תמיד יהיו לקוחות שישגעו אותך, אבל עכשיו אתה הבוס, ואתה זה שאומר כן או לא. אמנם יש אנשים שיותר נוח להם להיות "ראש קטן", לקבל פקודות ולבצע, אבל מחקרים מראים שמרבית האנשים נהנים יותר מעבודתם כשהם אלו שמנווטים את הדרך, והם אלו שמובילים את התהליך. כאן למעשה תמונה הזדמנות של הנאה רבה יותר מעבודתך בתור פורץ מנעולים. החסרונות והסיכונים המשמעותיים: כעת, נעבור לחלק השני של המאמר, הסיכונים והחסרונות העיקריים, שגם אותם חשוב מאוד לשקול לפני הבחירה המקצועית: 1) הסיכון שבפשיטת רגל: אל מול היתרון הגדול שבסיכוי ברווח גדול בהרבה מאשר שכיר, ישנו גם סיכון משמעותי מאוד של פשיטת רגל, וירידה מנכסיך. כשאתה עצמאי, אין דבר כזה משכורת חודשית שנכנסת כמו שעון כל סוף חודש, אלא שיתכן, ובמיוחד בחודשים הראשונים להקמת העסק, שההכנסות יהיו דלילות מאוד. הדבר מתבטא ביתר שאת בעת פתיחת עסק של מנעולן: זאת כיוון שלשם פתיחת העסק דרוש הון עצמי לא מבוטל, וכיוון שכיום התחרות בישראל בשוק פורצי המנעולים הגיע לשיאים חדשים, כך שלחדשים בתחום לא פשוט כלל להתברג ולהשיג נפח עבודה כזה שיצדיק את קיומו של העסק. 2) המרדף התמידי אחר הכסף: אם בתור שכיר אתה יודע שבשעה 5 או לכל היותר בשעה 6 או 7 בערב היום נגמר, כעצמאי אתה לפעמים מוצא את עצמך ממשיך לעבוד עד 10 או 11 בלילה רק כי אתה יכול. למעשה יתכן שתהפוך משועבד ללקוחות שלך, יותר משאי-פעם היית משועבד לבוס שלך. גם כאן הדבר מתבטא שבעתיים אצל מנעולנים: שהרי פורץ מוצא את עצמו לא אחת נדרש לנסוע למחוזות רחוקים בשעות לא-שעות (לפעמים אפילו לפנות בוקר) כדי להגיע לעוד לקוח. אז נכון, בעבודה באותן שעות לרוב מרוויחם שכר כפול, אבל בהחלט צריך לקחת בחשבון את השעבוד לכסף שקורה לך כשאתה עובר והופך להיות עצמאי.